Du behöver
- 1 krm kardemummakärnor
 - 8 skiva formbröd dagsgammalt
 - 2 st ägg
 - 0.5 dl vetemjöl
 - 1 dl havregryn gärna fiber-
 - 3 dl lättmjölk
 - 2 tsk sötningsmedel strö- alternativt råsocker strö-
 - 2 msk flytande fett till stekningen
 
Servera med:
                                                              2 dl lingon                       (knappt tinade)
                                                              1 msk sötningsmedel                       strö- alternativt råsocker strö-
                                                              1.5 dl crème fraîche 
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
                Stöt kardemummakärnorna. Skär brödskivorna diagonalt så att du får två trianglar av varje skiva.
            
2
                Vispa upp äggen och blanda med mjöl, havregryn och 1/3 av mjölken till en smet. Tillsätt resten av mjölken och smaksättningen.
            
3
                Doppa brödet i smeten och stek trianglarna vackert bruna på båda sidor i omgångar. Rör om i smeten mellan varje gräddningsomgång.
            
4
                Lägg upp på ett fat och servera direkt med de föreslagna tillbehören. Lingonen kan röras lätt med en gaffel och sötas något.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






