Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • olja +1 msk
  • salt och peppar
  • 100 g minimajs
  • 1 st rödlök
  • 2 st morötter
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 st vattenkastanjer 227 g
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 0.5 dl cashewnötter

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Strimla kycklingfiléerna och bryn i olja. Krydda med salt och peppar, och stek nästan klara. Ta upp ur stekpannan.

2
Dela minimajsen i bitar. Skala och klyfta löken, och skala och strimla morötterna.

3
Hacka chilin. Fräs grönsakerna i olja tills de är nästan mjuka. Tillsätt sweet chilisås, ketjap manis, fond och vatten, och koka upp.

4
Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och koka upp. Lägg i kyckling och cashewnötter och smaka av. Servera med ris.