Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- olja +1 msk
- salt och peppar
- 100 g minimajs
- 1 st rödlök
- 2 st morötter
- 0.5 st röd chilipeppar
- 1 st vattenkastanjer 227 g
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk ketjap manis
- 1 msk kycklingfond
- 2 dl vatten
- 2 tsk maizena majsstärkelse
- 0.5 dl cashewnötter
Det här behövs till 4 pers:
Gör så här
1
Strimla kycklingfiléerna och bryn i olja. Krydda med salt och peppar, och stek nästan klara. Ta upp ur stekpannan.
2
Dela minimajsen i bitar. Skala och klyfta löken, och skala och strimla morötterna.
3
Hacka chilin. Fräs grönsakerna i olja tills de är nästan mjuka. Tillsätt sweet chilisås, ketjap manis, fond och vatten, och koka upp.
4
Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och koka upp. Lägg i kyckling och cashewnötter och smaka av. Servera med ris.