Du behöver
- 1 st schalottenlök hackad
- 2 tsk matfett
- 2 dl fullkornsris Uncle Ben
- 4 dl hönsbuljong av tärning
- 0.5 st röd paprika tärnad
- 1 st selleri skivad
- salt svartpeppar
- 25 g röda mangoldskott
- 1 st makrillfilé rökt
Aioli:
1 dl minifraiche
2 msk lättmajonnäs
1 st vitlöksklyfta riven
salt svartpeppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Fräs löken i en ka-strull med matfettet. Tillsätt ris och buljong, och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Blanda riset med paprika och selleri. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg upp på tallrikar med röda mangoldskott och bitar av makrill-filén.
4
Blanda samman minifraiche och lättmajonnäs. Smaksätt med vitlök, salt och peppar, och servera.