Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • 2 msk dill hackad

Lag:

2 dl vatten
2 msk ättiksprit
1 msk strösocker
1 tsk salt
5 st vitpeppar hel
5 st koriander hel
3 st kryddpeppar hel
1 st lagerblad
dillkvistar

Dillsås:

1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 tsk wasabi
2 msk dill hackad
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skölj strömmingsfiléerna. Lägg upp dem på smörpapper och strö över dillen på köttsidan. Rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg filéerna i en kastrull med skarven neråt.

2
Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, kryddor och dill. Koka lagen i 5 minuter och häll den sedan över ruladerna. Sjud fisken på svag värme, ca 5 minuter. Låt den kallna i kallt vattenbad.

3
Blanda minifraiche, majonnäs, wasabi, dill, salt och peppar till en sås och servera till strömmingsruladerna tillsammans med kokt potatis och sallad.