Du behöver

  • 2 st fisk t ex abborre, hoki eller sej
  • salt vitpeppar
  • 1 msk citron pressad saft

Sås:

2.5 dl kelda laga lätt
2 tsk idealmjöl
1 msk fiskfond konc
salt och peppar
1 st ägg kokt och hackat
2 msk dill klippt

Servera med:

potatis kokt och broccoli

Gör så här

1
Gör ett snitt tvärs över filéerna, men inte helt igenom. Lägg fisken dubbelvikt på en tallrik. Salta och peppra. Droppa över citronsaften.

2
Tillaga fisken i mikron under lock, vid 650W, 3–4 minuter, beroende på hur tjocka fiskfiléerna är. Låt temperaturen i fisken utjämnas, ca 5 minuter.

3
Vispa samman lagalätt, mjöl och fiskfond i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

4
Rör ner hackat ägg och dill. Servera fisken med såsen, kokt potatis och broccoli.