Du behöver

  • 400 g sejfilé eller hokifilé
  • salt och peppar
  • 1 st pizzasås 210 g Mutti
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk strösocker eller honung
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 1 dl ost riven

Morotssallad:

2 st morötter grovrivna
5 st rädisor skivade
1 st gurka urkärnad och tärnad
2 tsk rapsolja
1 tsk honung
1 tsk lime pressad saft
salt och peppar

Servera med:

risoni eller ris

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda pizzasåsen med vatten, socker, pizzakrydda och riven ost.

2
Bred blandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter.

3
Blanda morötter, rädisor och gurka. Rör ner rapsolja, honung och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.

4
Servera fisken med kokt risoni eller ris, och morotssallad.