Du behöver
- 3 st ägg
- 1 dl socker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 150 g smör eller margarin
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- apelsin rivet skal av 1
- 1 dl vispgrädde
Topping:
150 g färskost
0.5 dl florsocker
2 msk apelsin pressad
kumquats
citronmeliss
Ugn: 200 grader
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och muscovadosocker fluffigt. Smält smöret och låt det svalna.
2
Rör i smör och mjöl blandat med vaniljsocker, bakpulver och apelsinskal.
3
Vispa grädden och vänd ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar av mellanstorlek. Grädda i 18 minuter.
4
Låt muffinsen svalna. Rör ihop färskost, florsocker och apelsinsaft och spritsa eller klicka glasyren på muffinsen. Garnera med kumquats och citronmeliss.
Ställ formarna i ett muffinsbleck så håller de formen under gräddningen.