Du behöver
- 1 st kräftstjärtar 360 g
- 75 g sockerärter
- 8 st sparrisstänger gröna
- 1 st tomat
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk hackad dill
- salt och peppar
- citron
- salladsblad
- 50 g ädelost riven
- 0.5 dl färskost
- 4 skiva baguette
Ugn: 225°
Det här behövs för 4 port:
Gör så här
1
Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela sockerärter och sparris i bitar och förväll i kokande vatten 2 minuter. Spola dem i kallt vatten.
2
Skär tomaten i tärningar. Blanda crème fraiche och dill och smaka av med salt och peppar.
3
Rör ner kräftor och tomat i crème fraichen. Bottna 4 serveringsglas med sallad, sockerärter och sparris och klicka på kräftröra.
4
Garnera med citronklyfta och dill. Blanda ädelost och färskost och bred det på baguetteskivorna. Gratinera i 5 minuter tills osten smält och servera bröden till cocktailen.