Du behöver

  • ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3.5 st spättafiléer
  • 1 msk matfett

Sås:

1 dl minifraiche
1 tsk lättmajonnäs
2 msk bostongurka
2 tsk kapris hackad
2 msk gräslök skivad
salt svartpeppar

Servera med:

potatis kokt och broccoli
citron
dill persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Blanda minifraiche med majonnäs, bostongurka, kapris och gräslök i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt i kylen till serveringen.

2
Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med salt och vitpeppar. Vänd fiskfiléerna i ströbrödsblandningen. Lägg dem på smörpapper för att torka en stund.

3
Hetta upp en stekpanna på medelvärme med matfett. Stek fisken på båda sidor, ca 3-4 minuter. Servera med remouladsås, kokt potatis och broccoli, skivad citron, dill och persilja.