Du behöver
- jordärtskockor ca 500 g
- potatis ca 500 g
- 3 st schalottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st ansjovisfiléer 125 g
- 5 dl grädde
- salt svartpeppar
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 st citron rivet skal
Ugn: 200º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och skiva jordärtskockor, potatis, schalottenlök och vitlök tunt, gärna i matberedare. Blanda det med ansjovis och grädde i en ugnssäker form. Salt och peppra.
2
Blanda ströbröd och citronskal och strö över gratängen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
Förväll jordärtskockorna i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Då är det lättare att skala de riktigt knöliga knölarna.