Du behöver
- 2 kg revbensspjäll med knäckta ben
- 2 st oxbuljongtärning Knorr, mörka
- vatten
- salt svartpeppar
Glaze:
0.5 st apelsin rivet skal
0.5 st citron rivet skal
2 msk apelsin pressad saft
2 tsk färsk ingefära riven
2 msk sirap
1 msk ketjap manis indonesisk soja
Dekoration:
apelsinskivor
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skölj av revbenen och lägg dem i en 6 liters gryta. Koka upp vatten och häll över köttet så att det täcks. Tillsätt buljongtärningar och koka upp. Låt sedan köttet sjuda under lock, ca 1 timme. Ta upp revbenen och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet.
2
Blanda samman apelsin- och citronskal med pressad apelsinsaft, ingefära, sirap och ketjap manis.
3
Pensla köttet med glazen flera gånger under stekningen i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt revbenen svalna något och skär sedan upp dem i bitar mellan revbenen. Servera med äppel- och selleri-sallad. Dekorera med halva skivor av apelsin.