Du behöver

  • 2 kg revbensspjäll med knäckta ben
  • 2 st oxbuljongtärning Knorr, mörka
  • vatten
  • salt svartpeppar

Glaze:

0.5 st apelsin rivet skal
0.5 st citron rivet skal
2 msk apelsin pressad saft
2 tsk färsk ingefära riven
2 msk sirap
1 msk ketjap manis indonesisk soja

Dekoration:

apelsinskivor

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skölj av revbenen och lägg dem i en 6 liters gryta. Koka upp vatten och häll över köttet så att det täcks. Tillsätt buljongtärningar och koka upp. Låt sedan köttet sjuda under lock, ca 1 timme. Ta upp revbenen och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet.

2
Blanda samman apelsin- och citronskal med pressad apelsinsaft, ingefära, sirap och ketjap manis.

3
Pensla köttet med glazen flera gånger under stekningen i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt revbenen svalna något och skär sedan upp dem i bitar mellan revbenen. Servera med äppel- och selleri-sallad. Dekorera med halva skivor av apelsin.