Du behöver

  • 450 g kycklinglever
  • 1 msk smör
  • 2 msk calvados eller konjak
  • 1 dl sultanrussin blötlagda
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 0.5 tsk mejram
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g smör mjukt

Till serveringen:

2 st endiver
timjan

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Tina levern om den är fryst. Skölj av den och låt den rinna av. Skär den i grova bitar.

2
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn levern snabbt runt om och häll sedan över calvados eller konjak och låt den sjuda 1 minut.

3
Ta upp levern och lägg den i matberedaren med kniven monterad.Tillsätt russin, salt, peppar, mejram, timjan och kajennpeppar. Kör till en slät smet.

4
Tillsätt crème fraiche och smör och kör tills allt är blandat. Häll upp smeten i en skål och ställ den kallt i kylen för att stelna.

5
Skölj endivsallaten, skär loss och ta av bladen försiktigt och lägg dem på ett fat. Skeda upp små ägg av kycklingleverparfaiten och lägg på bladen. Dekorera med färsk timjan.


Kommentar:
Doppa skedarna i hett vatten mellan varje gång du ska forma ägg av kycklingleverparfaiten så går de lättare att forma.