Du behöver
- 450 g kycklinglever
- 1 msk smör
- 2 msk calvados eller konjak
- 1 dl sultanrussin blötlagda
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 0.5 tsk mejram
- 0.5 tsk timjan
- 0.25 krm kajennpeppar
- 1 dl crème fraîche
- 100 g smör mjukt
Till serveringen:
2 st endiver
timjan
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Tina levern om den är fryst. Skölj av den och låt den rinna av. Skär den i grova bitar.
2
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn levern snabbt runt om och häll sedan över calvados eller konjak och låt den sjuda 1 minut.
3
Ta upp levern och lägg den i matberedaren med kniven monterad.Tillsätt russin, salt, peppar, mejram, timjan och kajennpeppar. Kör till en slät smet.
4
Tillsätt crème fraiche och smör och kör tills allt är blandat. Häll upp smeten i en skål och ställ den kallt i kylen för att stelna.
5
Skölj endivsallaten, skär loss och ta av bladen försiktigt och lägg dem på ett fat. Skeda upp små ägg av kycklingleverparfaiten och lägg på bladen. Dekorera med färsk timjan.
Doppa skedarna i hett vatten mellan varje gång du ska forma ägg av kycklingleverparfaiten så går de lättare att forma.