Du behöver
- 200 g laxfilé tinad
- 2 st limefrukt pressad saft
- 1 st peppar finhackad
- 1 st avokado
- 1 st gurka dm
- 2 st salladslökar finhackade eller
- 0.5 dl purjolök
- 1.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1.5 msk färsk dill finhackad
Det här behövs till 10 port:
Gör så här
1
Tärna laxen i små tärningar.
2
Blanda limesaft och hackad spansk peppar. Häll blandningen över laxen. Rör om och låt laxen marineras ett par timmar i kylen.
3
Kärna ur och tärna avokadoköttet lika fint som laxen. Skala, kärna ur och finhacka gurka och salladslök. Rör ihop i en skål.
4
Blanda grönsakerna med laxen. Smaka av med salt, peppar och finhackad dill. Servera laxcevichen i silverskedar.