Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 250 g
  • 100 g färskrökt lax
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl kesella
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st ägg
  • 1 msk sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rulla ut smördegen. Hacka laxen och blanda med pepparrot, hackad lök, ost och kesella.

2
Bred fyllningen över smördegen och strö över dill. Rulla ihop som en rulltårta.

3
Skär rullen i 1 cm breda bitar och ställ med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper.

4
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ca 20 minuter tills stubbarna har fått fin färg.


Kommentar:
Förbered laxstubbarna fram till gräddning och förvara i kylskåp. De är godast om de serveras ljumma.