Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 250 g
- 100 g färskrökt lax
- 2 msk riven pepparrot
- 0.5 st rödlök
- 1 dl riven ost
- 1 dl kesella
- 2 msk hackad dill
- 1 st ägg
- 1 msk sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rulla ut smördegen. Hacka laxen och blanda med pepparrot, hackad lök, ost och kesella.
2
Bred fyllningen över smördegen och strö över dill. Rulla ihop som en rulltårta.
3
Skär rullen i 1 cm breda bitar och ställ med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper.
4
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ca 20 minuter tills stubbarna har fått fin färg.
Förbered laxstubbarna fram till gräddning och förvara i kylskåp. De är godast om de serveras ljumma.