Du behöver

  • 250 g kassler benfri
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st paprika
  • 1 st vitkål ca 100 g
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 1 msk ljus soja
  • 1.5 krm sambal oelek

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Strimla kasslern. Ansa och skär purjolöken i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär moroten i tunna slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla vitkålen.

2
Fräs kassler, purjolök, vitlök, morot och paprika i lite matfett i en stor stekpanna några minuter.

3
Tillsätt vitkålen och rör om. Späd med buljong och krydda med soja och sambal oelek. Låt allt småputtra 3–4 minuter. Smaka av. Bjud kokt ris eller couscous till.