Du behöver

  • 20 st crostini
  • 1 st salladslök skivad

Krabbmousse:

2 st gelatinblad
2 dl crème fraîche
1 msk hummerfond konc
0.25 st lime rivet skal
4 st krabbklor eller 1 burk 170 g
1 msk gräslök fint skuren
1 msk dill hackad
salt svartpeppar

Gör så här

1
Börja med moussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Krama ur dem och smält dem i en kaffekopp i mikron, ca 15 sekunder på 750 W.

2
Blanda gelatinbladen med 2 msk crème fraiche. Rör sedan ner blandningen i resten av crème fraichen. Tillsätt hummerfond, limeskal, rensat krabbkött, gräslök och dill.

3
Smaka av med salt och peppar. Låt moussen stå i kylen för att stelna, ca 2 timmar. Lägg ca 1 msk krabbmousse på varje crostini och dekorera med skivad salladslök. Servera som drinktilltugg till ett glas mousserande vin.