Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 200 g hallon
  • 1.5 msk tranbärsjuice
  • 4 st gelatinblad
  • 1 dl äppeljuice
  • 350 g mascarpone
  • savoiardikex ca 14

Hallonsås:

250 g hallon
florsocker efter smak

Det här behövs till ca 8 port:

Gör så här

1
Vispa grädde, socker och vaniljsocker till fast skum.

2
Lägg hallon och tranbärsjuice i en matberedare eller mixer och kör till puré. Rör ner det i grädden.

3
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Häll 1 1/2 msk äppeljuice i en liten kastrull och låt det sjuda upp. Krama vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i äppeljuicen. Låt det svalna lite innan det rörs ner i gräddsmeten.

4
Tillsätt mascapone och rör till en jämn massa. Klä en avlång form med höga kanter med plastfolie. Lägg ett lager smet i botten. Doppa kexen lätt i äppeljuice och fördela ovanpå krämen. Varva kräm och kex. Avsluta med kräm. Täck formen och ställ den kallt, gärna över natten.

5
Lägg hallonen i en matberedare och kör till en slät puré. Smaka av med florsocker.

6
Stjälp upp tiramisun och skär den i skivor. Bjud såsen till . Garnera eventuellt med citronmeliss och några färska hallon.