Du behöver
- 4 dl vispgrädde
- 3 msk socker
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 200 g hallon
- 1.5 msk tranbärsjuice
- 4 st gelatinblad
- 1 dl äppeljuice
- 350 g mascarpone
- savoiardikex ca 14
Hallonsås:
250 g hallon
florsocker efter smak
Det här behövs till ca 8 port:
Gör så här
1
Vispa grädde, socker och vaniljsocker till fast skum.
2
Lägg hallon och tranbärsjuice i en matberedare eller mixer och kör till puré. Rör ner det i grädden.
3
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Häll 1 1/2 msk äppeljuice i en liten kastrull och låt det sjuda upp. Krama vätskan ur gelatinbladen och låt dem smälta i äppeljuicen. Låt det svalna lite innan det rörs ner i gräddsmeten.
4
Tillsätt mascapone och rör till en jämn massa. Klä en avlång form med höga kanter med plastfolie. Lägg ett lager smet i botten. Doppa kexen lätt i äppeljuice och fördela ovanpå krämen. Varva kräm och kex. Avsluta med kräm. Täck formen och ställ den kallt, gärna över natten.
5
Lägg hallonen i en matberedare och kör till en slät puré. Smaka av med florsocker.
6
Stjälp upp tiramisun och skär den i skivor. Bjud såsen till . Garnera eventuellt med citronmeliss och några färska hallon.