Du behöver
- 2 st äggvitor
- 2 dl strösocker eller sötningsmedel
- 1 st äpple i tunna skivor
- 1.5 dl russin svarta
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 st mjölk eller laktosfri mjölk
- 3 msk kakao
- 3 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Garnering:
pärlsocker
choklad Smält mörk
Detta behövs till 1 liten kaka ca 4-5 port:
Gör så här
1
Smöra och bröda en liten form (jag hade en liten ugnsform som är ca 25*15 cm och lade i en återanvändbar ugnsduk av teflon) som rymmer 1-1 1/2 liter.
2
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll sakta i sockret/sötningsmedel och fortsätt vispa till smeten är som marängsmet.
Rör i äpplen, russin, vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Rör i äpplen, russin, vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
3
Ta sist och rör ner mjölk och bakpulver
Blanda väl och häll sedan ut smeten i formen, jämna till och strö över pärlsocker. Grädda kakan ca 30 minuter näst längst ner i 200 grader.
Ringla över smält choklad när kakan är sval och severa med glass/vaniljsås/grädde/konserverad frukt.
Blanda väl och häll sedan ut smeten i formen, jämna till och strö över pärlsocker. Grädda kakan ca 30 minuter näst längst ner i 200 grader.
Ringla över smält choklad när kakan är sval och severa med glass/vaniljsås/grädde/konserverad frukt.