Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl lättströ
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 200 g smör eller margarin
  • äggvita till pensling
  • kanel Malen

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 30 kakor:

Gör så här

1
Mät upp mjöl, lättströ (motsvarande sötman av 1 dl strösocker), potatismjöl och bakpulver. Skär 200 g kylskåpskallt smör eller margarin i bitar och finfördela i de torra ingredienserna. Forma till en deg och dela den i 5 bitar.

2
Rulla ut bitarna till fingertjocka längder (30 cm långa), lägg dem på bakpappersklädd plåt och skär dem i 5 cm långa bitar. Pensla med uppvispad äggvita och sikta över mald kanel helt lätt. Skjut in plåten på mittfalsen i 175° varm ugn och grädda i 20 minuter. Låt kakorna kallna på galler. De kan frysas.


Kommentar:
Om du vill kan du blanda den malda kanelen med en aning socker.