Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl lättströ
- 1 dl potatismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
- 200 g smör eller margarin
- äggvita till pensling
- kanel Malen
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 30 kakor:
Gör så här
1
Mät upp mjöl, lättströ (motsvarande sötman av 1 dl strösocker), potatismjöl och bakpulver. Skär 200 g kylskåpskallt smör eller margarin i bitar och finfördela i de torra ingredienserna. Forma till en deg och dela den i 5 bitar.
2
Rulla ut bitarna till fingertjocka längder (30 cm långa), lägg dem på bakpappersklädd plåt och skär dem i 5 cm långa bitar. Pensla med uppvispad äggvita och sikta över mald kanel helt lätt. Skjut in plåten på mittfalsen i 175° varm ugn och grädda i 20 minuter. Låt kakorna kallna på galler. De kan frysas.
Om du vill kan du blanda den malda kanelen med en aning socker.