Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st limefrukt
  • 3 st ägg
  • 1 dl lättströ
  • 2 dl kesella (1%)
  • 1 dl lätt crème fraiche (5-8%)

Det här behövs till 4-5 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten. Tvätta limefrukterna. Riv så mycket skal att du får 1/3 tsk rasp. Pressa ur saften (du bör få ut 4 msk). Dela äggen i gulor och vitor och rör gulorna med lättströ och 1 msk hett vatten. Tillsätt limesaften och skalet. Blanda också i Kesella samt crème fraiche.

2
Smält gelatinbladen på svag värme och blanda sedan med fromagesmeten. Avsluta med de till fast skum vispade vitorna. Skrapa ned den luftiga massan i en skål och låt den stå i kylen ett par timmar. Garnera desserten med något passande före serveringen.