Du behöver
- 1 dl vatten
- 4 st äpplen medelstora
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
- 1 krm rivet citronskal
- lättströ ev 1 msk
Garnering:
rosépeppar hela korn
Gör så här
1
Skär äpplena i klyftor och lägg dem i en kastrull med vatten. Passera de mjuka fruktbitarna så att du får 3 dl mos. Frys in moset så att det minst blir halvfruset.
2
Blanda det halvfrysta moset med matlagningsyoghurt och smaka av med rivet citronskal och lättströ om moset är syrligt. Dela upp äppelglassen i 4 portionsglas och garnera med lätt smulade rosepepparkorn.
Om du kokar större mängd frukt, dela ändå upp moset i portioner med 3 dl och frys in. När det är dags att göra äppelglassen, ta fram en av “portionerna” och låt moset tina till hälften.
Om du kokar en sats frukt, dvs till 3 dl mos, kan du använda mikron och fukta frukten med 2 msk vatten. Koka i övertäckt skål, 750 watt, i 12 minuter. Rör om efter halva tiden.