Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 dl ris
  • 1 tsk curry
  • 3 dl buljong
  • 300 g fiskfilé (av sej, hoki eller torsk)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 1.5 msk ströbröd

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt ris och curry och låt det fräsa med 1 minut. Tillsätt buljong och låt riset småkoka under lock ca 20 minuter.

2
Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt. Vispa upp ägget. Blanda samman sesamfrön och ströbröd. Vänd först fisken i ägget och sedan i sesamfröblandningen.

3
Stek fisken i lite matfett på medelvärme tills fisken har vacker färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida. Ät curryris och grönsaker till.