Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1.5 dl ris
- 1 tsk curry
- 3 dl buljong
- 300 g fiskfilé (av sej, hoki eller torsk)
- 0.5 tsk salt
- 1 st ägg
- 1.5 msk sesamfrön
- 1.5 msk ströbröd
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt ris och curry och låt det fräsa med 1 minut. Tillsätt buljong och låt riset småkoka under lock ca 20 minuter.
2
Skölj och torka av fisken. Krydda den med salt. Vispa upp ägget. Blanda samman sesamfrön och ströbröd. Vänd först fisken i ägget och sedan i sesamfröblandningen.
3
Stek fisken i lite matfett på medelvärme tills fisken har vacker färg och är genomstekt, ca 4 minuter per sida. Ät curryris och grönsaker till.