Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g smör eller margarin
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Maräng:
2 st äggvitor
0.5 dl socker
Garnering:
11 st cocktailbär
0.5 dl russin
pinjenötter ca 25 g
Ugn: 200°-150
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en ljus och pösig massa. Tillsätt matfettet och vispa kraftigt.
2
Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten.
3
Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av 200° varm ugn ca 30-35 minuter eller tills kakan känns torr.
4
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och ställs på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5
Sänk ugnsvärmen till 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker och vispa på nytt till fast skum. Bred marängmassan över kakan.
6
Grovhacka cocktailbären och fördela dem över marängen tillsammans med russin och pinjenötter.
7
Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda den tills marängen känns torr på ytan men ännu är mjuk, ca 15 minuter.