Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Maräng:

2 st äggvitor
0.5 dl socker

Garnering:

11 st cocktailbär
0.5 dl russin
pinjenötter ca 25 g

Ugn: 200°-150

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till en ljus och pösig massa. Tillsätt matfettet och vispa kraftigt.

2
Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ner det i smeten.

3
Häll smeten i smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av 200° varm ugn ca 30-35 minuter eller tills kakan känns torr.

4
Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och ställs på en plåt klädd med bakplåtspapper.

5
Sänk ugnsvärmen till 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner socker och vispa på nytt till fast skum. Bred marängmassan över kakan.

6
Grovhacka cocktailbären och fördela dem över marängen tillsammans med russin och pinjenötter.

7
Ställ tillbaka kakan i ugnen och grädda den tills marängen känns torr på ytan men ännu är mjuk, ca 15 minuter.