Du behöver

  • 800 g kalvfärs
  • 2 st äggulor
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 1.5 tsk dragon
  • 0.5 dl hackad persilja

Kantarellstuvning:

2 st burkar kantareller
1 st lök liten gul
2 dl mellangrädde
soja
salt peppar

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Arbeta samman färsen med äggulor, crème fraiche, potatismjöl, salt, peppar, dragon och persilja. Arbeta till en smidig smet.

2
Forma ca 15 biffar och stek dem gyllene, ca 2 minuter på varje sida, i lite matfett. Lägg över dem på smort eldfast fat.

3
Låt svampen rinna av. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt grädde och låt den puttra in en stund. Smaka av med soja, salt och peppar.

4
Toppa biffarna med svampstuvningen. Gratinera mitt i ugnen ca 6-8 minuter eller tills allt är genomvarmt. Garnera eventuellt med lite färsk timjan.