Du behöver
- 1 st isbergssallad
- 2 st morötter
- 1 st lök liten gul
- 1 st päron
- 1 st cheddarost liten bit
- 2 msk hasselnötter rostade
Dressing:
2 msk olivolja
1 tsk pressad citron
chilipeppar
salt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och skär sallaten i bitar. Skär moroten i stavar och löken i tunna strimlor. Skär päronet i bitar och osten i kuber. Blanda samman allt i en skål eller fördela det sedan på tallrikar.
2
Lägg hasselnötterna i en form (rosta gärna lite extra nötter när du ändå håller på!) och sätt in dem i ugnen, 250°, ca 6-7 minuter eller tills skalet har blivit nästan svart. Ta ut nötterna ur ugnen och låt dem svalna något. Lägg dem sedan mellan handflatorna och gnid bort skalet. Hacka grovt de nötter du behöver, spara resten i en burk, förvara svalt. Strö nötterna över salladen.
3
Blanda samman olja, citron, salt och chilipeppar. Häll dressingen över salladen. Servera den med knäckebröd och skinka eller som tillbehör till överbliven julmat.