Du behöver
- 1 st rödkålshuvud ca 1 kg
- 1 st lök i klyftor
- 2 st äpplen i klyftor
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 6 st kryddpepparkorn stötta
- 8 st kryddnejlikor stötta
- 2 krm svartpeppar nymald
- 3 msk balsamicovinäger
- 0.5 dl svartvinbärssaft outspädd eller svartvinbärsgelé
Det här behövs till 6-8 port:
Gör så här
1
Ansa kålhuvudet. Dela det i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen.
2
Fräs smör i en stor gryta och lägg i kål, lök och äpple. Tillsätt salt och kryddor. Smaksätt med vinäger och vinbärssaft. Sjud under lock på svag värme, ca 30 minuter eller tills kålen känns mjuk. Rör om då och då. Smaka av med mer kryddor och saft.