Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk stjärnanis stött
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mandel skållad och grovhackad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skär smöret i tunna skivor. Lägg smör, strösocker och muscovadosocker i en skål och rör det poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl, stjärnanis, bakpulver och mandel. Arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Rulla ut degen till tre längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

3
Skär de varma längderna i sneda, ca 2 cm breda, bitar. Lägg dem med den ena snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugn i ca 4 minuter. Vänd den andra snittytan uppåt och rosta ytterligare ca 4 minuter. Låt kallna. Förvara dem torrt i burk.