Du behöver
- 125 g smör
- 0.5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0.5 g saffran stött
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk grädde
Dekoration:
100 g mörk choklad eller blockchoklad
Ugn: 175º
Gör så här
1
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och saffran mjukt. Tillsätt mjölet och till sist grädden. Svep in degen i plastfolie och ställ in i kylen ca 30 minuter.
2
Dela degen i fyra delar. Dela varje del i 8-10 bitar. Rulla ut smala längder, ca 12-15 cm långa, och forma till kringlor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kallna.
3
Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad eller i mikron, 2 minuter på full effekt. Doppa halva kringlan i chokladen. Låt rinna av och sedan torka på bakplåtspapper.