Du behöver
- 4 skiva formbröd kantskuret
- 2 msk leverpastej bredbar
- 400 g lövbiff
- 100 g champinjoner färska
- 1 dl crème fraîche
- 1 tsk soja
- 1 msk konjak
- 1 tsk kapris
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
Garnering:
tomatklyfta
persilja
Ugn: 225º
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Bred leverpastejen över brödskivorna.
2
Strimla köttet. Ansa och skiva svampen. Fräs köttet gyllene. Krydda lätt med salt och peppar. Ta upp köttet.
3
Fräs svampen i lite matfett tills all vätska har kokat in.
4
Lägg tillbaka köttet och tillsätt crème fraiche. Låt allt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med salt, peppar, konjak, soja och kapris.
5
Fördela köttblandningen över leverpastejen och strö lite riven ost ovanpå. Ställ smörgåsarna på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
6
Knaperstek baconet under tiden. Lägg bacon på de nygratinerade mackorna och garnera med tomatklyftor och persilja.
Bjud gärna en smörgås till mackorna.