Du behöver
- 4 skiva rågbröd
- 4 st spättafiléer
- 2 msk vetemjöl
- 1 st ägg
- 1.5 dl ströbröd
- 1 krm peppar
- 1 tsk salt
Remouladsås:
1 dl majonnäs
2 msk gräddfil
1 msk bostongurka
2 tsk kapris
1 msk hackad persilja
Garnering:
salladsblad
12 st skalade räkor
citronskivor
krasse
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Bred eventuellt lite smör på brödskivorna. Rör samman alla ingredienserna till remouladsåsen.
2
Skölj fisken och låt den rinna av. Lägg mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget på en annan tallrik. Blanda samman ströbröd med salt och peppar på en tredje tallrik.
3
Doppa först spättfiléns båda sidor i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödsblandningen. Stek spättan frasig på svag värme i lite matfett, ca 3 minuter per sida.
4
Täck brödskivorna med salladsblad. Lägg en ny-stekt spättfilé på varje och toppa med remouladsås. Garnera med räkor, citron och krasse.
Bjud gärna en sallad till mackorna.