Äppelkyckling

Här steks kycklingen i grytan och bjuds tillsammans med en god äppelröra.

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 1 st citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • hönsbuljong ca 1 dl
  • 2 st äpplen
  • 100 g skinka rökt
  • 1 st purjolök
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond koncentrerad

Garnering:

färsk timjan

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingen. Dela citronen och gnid in fågelns in- och utsida med den. Krydda med salt och peppar.

2
Bryn kycklingen vackert gyllene runtom i lite matfett över inte allt för hög värme. Sänk värmen och häll buljongen i botten av stekgrytan. Låt kycklingen bräsera under lock ca 45-50 minuter eller tills den är genomstekt.

3
Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Ansa och strimla purjolöken. Strimla skinkan.

4
Fräs äpple, purjolök och skinka i lite matfett. Tillsätt grädde och kycklingfond. Låt det koka upp och smaka av med salt och peppar.

5
Ta upp kycklingen och dela den i fyra bitar. Lägg ner dem i äppelröran och låt kycklingbitarna puttra med ca 5 minuter. Garnera med lite färsk timjan.


Kommentar:
Kyckling är mager mat med högt proteininnehåll.

Scroll to Top