Du behöver

  • 250 g kantareller
  • 1 st squash liten
  • 1 st gul lök
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl kesella
  • 2 krm salt
  • peppar
  • 1.5 dl ost riven lagrad

Garnering:

bladpersilja cocktailtomat

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala löken och hacka den ganska fint. Ansa den färska svampen eller låt den konserverade rinna av ordentligt. Skär svampen i mindre bitar. Ansa och tärna squashen.

2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig och vätskan har “kokat” in. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.

3
Fördela svampblandningen i 12 smorda små eldfasta portionsformar.

4
Vispa samman ägg, mjölk, kesella och kryddor. Häll äggstanningen över grönsakerna. Strö riven ost ovanpå.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med persilja och cocktail- tomater.


Kommentar:
I stället för att göra 12 cocotter kan du göra en enda härligt krämig omelett med kantareller och squash i en stor pajform.