Du behöver
- 250 g kantareller
- 1 st squash liten
- 1 st gul lök
- 4 st ägg
- 2 dl mjölk
- 2 dl kesella
- 2 krm salt
- peppar
- 1.5 dl ost riven lagrad
Garnering:
bladpersilja cocktailtomat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala löken och hacka den ganska fint. Ansa den färska svampen eller låt den konserverade rinna av ordentligt. Skär svampen i mindre bitar. Ansa och tärna squashen.
2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig och vätskan har “kokat” in. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.
3
Fördela svampblandningen i 12 smorda små eldfasta portionsformar.
4
Vispa samman ägg, mjölk, kesella och kryddor. Häll äggstanningen över grönsakerna. Strö riven ost ovanpå.
5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med persilja och cocktail- tomater.
I stället för att göra 12 cocotter kan du göra en enda härligt krämig omelett med kantareller och squash i en stor pajform.