Du behöver
- 400 g räkor skalad vikt
- 2 st avokado
- 1 dl lättmajonnäs
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 0.25 st citron rivet skal och pressad saft
- salt svartpeppar
- 4 skiva vitt bröd
- 50 g mâchesallad
- 10 st cocktailtomater
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Kärna ur och gröp ur avokadorna med en liten sked. Blanda avokadoköttet med majonnäs, riven vitlök, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
2
Vänd ner räkorna. Rosta brödskivorna och ta ut rundlar med ett mått. Fördela räk- och avokadoröran på rundlarna. Lägg upp på fat med mâchesallat och delade cocktailtomater. Toppa gärna med ett par räkor uppträdda på tandpetare.
Hos räkor med skal är 30-40 procent av vikten ätbar, resten går bort vid rensningen. Bra att veta när det står “skalad vikt” i recepten.