Du behöver

  • 400 g räkor skalad vikt
  • 2 st avokado
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 0.25 st citron rivet skal och pressad saft
  • salt svartpeppar
  • 4 skiva vitt bröd
  • 50 g mâchesallad
  • 10 st cocktailtomater

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Kärna ur och gröp ur avokadorna med en liten sked. Blanda avokadoköttet med majonnäs, riven vitlök, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.

2
Vänd ner räkorna. Rosta brödskivorna och ta ut rundlar med ett mått. Fördela räk- och avokadoröran på rundlarna. Lägg upp på fat med mâchesallat och delade cocktailtomater. Toppa gärna med ett par räkor uppträdda på tandpetare.


Kommentar:
Hos räkor med skal är 30-40 procent av vikten ätbar, resten går bort vid rensningen. Bra att veta när det står “skalad vikt” i recepten.