Du behöver

  • 4 skiva rågbröd
  • färskpotatis ca 300 g kokt kall
  • 8 st Strömminingsfiléer
  • 0.75 dl grovt rågmjöl
  • 0.75 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 st keso ask
  • 1 st rädisor knippa
  • hackad persilja eller dill

Gör så här

1
Blanda samman rågmjöl med salt och peppar. Skölj och torka av strömmingarna. Lägg dem dubbla med köttsida mot köttsida. Vänd dem i rågmjölet.

2
Bryn lite matfett i en stekpanna och stek strömmingsfiléerna knaprigt bruna, ca 3–4 minuter per sida.

3
Bred ett lager keso över brödskivorna. Skiva potatisarna och fördela dem ovanpå. Lägg strömmingsfiléer över. Toppa med skivade rädisor och hackad persilja eller dill.