Du behöver
- 2 pkt lasagneplattor färska
- 800 g tomater
- 500 g squash
- 1 st lök stor gul
- 2 st vitlöksklyftor
- oliver ca 25 urkärnade
- 2.5 tsk oregano
- salt och peppar
Bechamelsås:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
mjölk ca 5 dl
salt och peppar
Gratinering:
3 dl riven ost
Ugn: 200°
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
1
Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka squashen. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skiva oliverna.
2
Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt tomathack, squash och timjan. Låt det koka samman ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner oliverna.
3
Smält matfettet i en kastrull och strö över mjölet. Rör om. Späd med mjölken i omgångar och låt bechamelsåsen koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär lasagneplattorna till lagom stora bitar. Varva lasagneplattor, grönsakssås och bechamelsås i en smord eldfast form. Avsluta med bechamelsås. Strö över riven ost.
5
Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills lasagnen har fin färg och allt är genomvarmt.