Du behöver
- 600 g strömming eller liten sill
- 1.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 st ansjovisfiléer
- 1 st purjolök liten
- 1.5 msk senap
- 1.5 dl vatten
Garnering:
dill hackad och persilja
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj strömmingen/sillen och låt den rinna av väl. Lägg ut den med skinnsidan nedåt på en skärbräda.
2
Låt ansjovisfiléerna rinna av och dela dem. Fördela ansjovisfiléerna på sillarna och krydda med salt och peppar. Vik dem dubbla. Lägg dem tätt i en liten panna.
3
Ansa och skär purjolöken i ca 1 cm stora bitar. Fördela dem över sillen.
4
Vispa samman senap och vatten. Häll det över strömmingen/sillen. Låt det koka upp och sjuda under lock på svag värme ca, 10-12 minuter.
5
Strö över rikligt med hackad dill och persilja.
1 kg strömming motsvaras av ca 600 g strömmingsfilé.