Du behöver

  • 600 g strömming eller liten sill
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 st ansjovisfiléer
  • 1 st purjolök liten
  • 1.5 msk senap
  • 1.5 dl vatten

Garnering:

dill hackad och persilja

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj strömmingen/sillen och låt den rinna av väl. Lägg ut den med skinnsidan nedåt på en skärbräda.

2
Låt ansjovisfiléerna rinna av och dela dem. Fördela ansjovisfiléerna på sillarna och krydda med salt och peppar. Vik dem dubbla. Lägg dem tätt i en liten panna.

3
Ansa och skär purjolöken i ca 1 cm stora bitar. Fördela dem över sillen.

4
Vispa samman senap och vatten. Häll det över strömmingen/sillen. Låt det koka upp och sjuda under lock på svag värme ca, 10-12 minuter.

5
Strö över rikligt med hackad dill och persilja.


Kommentar:
1 kg strömming motsvaras av ca 600 g strömmingsfilé.