Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.75 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grönpeppar torkad
  • 8 st ost tjocka skivor god
  • 4 st cocktailtomater

Sås:

200 g champinjoner
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
0.5 st köttbuljongtärning
1 tsk fransk senap
2 tsk soja

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.

2
Tillsätt färsen, ägg, salt och krossad grönpeppar. Arbeta samman allt till en smidig färs. Forma 8 biffar.

3
Stek biffarna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form.

4
Ansa och skiva svampen till såsen. Stek den i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten och smulad buljong. Låt såsen koka samman några minuter. Smaka av med senap och soja. Häll såsen runtom biffarna.

5
Lägg en ostskiva på varje biff. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå. Stick en tandpetare igenom så blir tomaterna på plats.

6
Gratinera biffarna ca 10 minuter mitt i ugnen eller tills osten har smält och allt är genomvarmt.

7
Bjud klyftpotatis och en sallad till.