Du behöver

  • 4 st salladslökar
  • 1 st äpple litet syrligt
  • 1 st selleristjälk
  • 1 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 dl musselspad
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 0.5 st musslor burk i vatten
  • salt och peppar
  • 2.5 st hårdkokta ägg
  • 2.5 tsk kaviar svart
  • hackad persilja

Tillbehör:

kokt ris

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Ansa lökarna och skär dem i ca 1 cm stora bitar. Skala och kärna ur äpplet och tärna det. Ansa och strimla sellerin.

2
Fräs lök, äpple och selleri i lite matfett tillsammans med curryn tills det mjuknar. Strö över mjölet och späd med buljong, musselspad och grädde eller mjölk. Låt såsen koka på svag värme några minuter.

3
Rör ner musslorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka.

4
Skala äggen och halvera dem. Lägg ner äggen i såsen och garnera dem med lite kaviar och hackad persilja.