Du behöver
- 4 st salladslökar
- 1 st äpple litet syrligt
- 1 st selleristjälk
- 1 tsk curry
- 1 msk vetemjöl
- 1.5 dl grönsaksbuljong
- 0.5 dl musselspad
- 0.5 dl grädde eller mjölk
- 0.5 st musslor burk i vatten
- salt och peppar
- 2.5 st hårdkokta ägg
- 2.5 tsk kaviar svart
- hackad persilja
Tillbehör:
kokt ris
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Ansa lökarna och skär dem i ca 1 cm stora bitar. Skala och kärna ur äpplet och tärna det. Ansa och strimla sellerin.
2
Fräs lök, äpple och selleri i lite matfett tillsammans med curryn tills det mjuknar. Strö över mjölet och späd med buljong, musselspad och grädde eller mjölk. Låt såsen koka på svag värme några minuter.
3
Rör ner musslorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka.
4
Skala äggen och halvera dem. Lägg ner äggen i såsen och garnera dem med lite kaviar och hackad persilja.