Du behöver

  • 400 g torskfilé fryst

Sås:

2.5 dl lagalätt eller liknande
1 msk senap
1 msk idealmjöl
salt och peppar

Mos:

600 g potatis mjölig sort
1.25 dl lättmjölk
1 tsk matfett
salt och peppar
2 msk gräslök finklippt

Till servering:

8 st salladslökar förvällda
0.5 st röd paprika tärnad

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Tina fiskblocket i kylen över dagen eller i mikron på låg effekt. Skär blocket i tre bitar.

2
Vispa samman lagalätt, senap och idealmjöl i en kastrull. Låt såsen sjuda 3 minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i en smord ugnssäker form. Bred såsen över fisken och gratinera i ugnen, ca 15 minuter.

3
Skala och dela potatisen i bitar. Koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter. Häll av kokvattnet. Häll mjölken i kastrullen med potatisen och låt den bli varm. Mosa potatisen med ballongvisp eller elvisp. Smaksätt med matfett, salt, peppar och gräslök. Servera med förvälld salladslök och röd paprika.