Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 2 st äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl rödbetor finhackade
  • 0.5 dl rödlök finhackad
  • 2 msk kapris
  • 4 skiva formbröd vitt
  • matfett
  • 4 st ägg

Garnering:

rödlök finhackad
oregano

Gör så här

1
Rör ut färsen med äggulor, salt, peppar, rödbetor, lök och kapris. Arbeta till en smidig smet.

2
Fördela färsen på brödskivorna och bred ut till ett jämnt lager.

3
Stek på måttlig värme i lite matfett 5-6 minuter med köttsidan nedåt. Vänd och stek ytterligare någon minut.

4
Stek äggen och fördela på mackorna. Garnera med lite finhackad rödlök och oregano.


Kommentar:
Senap, ketchup eller HP-sås är gott till, liksom en tomatsallad.