Du behöver
- 2 st schalottenlökar
- 300 g champinjoner färska
- 3 st tomater
- matfett
- 1 msk mjöl
- 2.5 dl mellangrädde
- 0.5 st kräftstjärtar burk i lag
- 1.5 msk portvin
- salt och peppar
- 5 st småfranska
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna dem.
2
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädde och låt stuvningen koka samman några minuter under omrörning.
3
Tillsätt tomater, avrunna kräftstjärtar och portvin. Låt allt bli genomvarmt, men inte koka. Smaka av med salt och peppar.
4
Skär ett lock av varje bulle. Ta ur det mesta av inkråmet och fördela stuvningen i bullarna. Ställ dem på en bakpappersklädd plåt och gratinera dem i ugnen ca 10 minuter.