Du behöver

  • 2.5 dl apelsinjuice
  • 4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • 0.5 l kokt ris eller risgrynsgröt
  • 3 msk socker
  • citron rivet skal av 1
  • 10 st sötmandlar skalade hackade
  • 3 st gelatinblad blötlagda i kallt
  • vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 3.5 st apelsiner

Garnering:

apelsinskivor citronmeliss

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Värm saften och lös upp 4 av de blötlagda, urkramade gelatinbladen i den. Häll saften i en form. Ställ den kallt att stelna.

2
Skala apelsinerna och ta bort så mycket du kan av det vita. Skär apelsinklyftorna i små bitar.

3
Vispa grädden till skum. Blanda ner ris, apelsinbitar, socker, citronskal och mandel. Krama ur och smält gelatinet på svag värme och rör ner det i risblandningen.

4
Packa risblandningen i formen. Ställ den kallt ett par timmar, gärna över natten.

5
Stjälp upp apelsinriset på ett vackert fat och garnera med apelsinskivor och citronmeliss.