Du behöver
- 2.5 dl apelsinjuice
- 4 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
- 0.5 l kokt ris eller risgrynsgröt
- 3 msk socker
- citron rivet skal av 1
- 10 st sötmandlar skalade hackade
- 3 st gelatinblad blötlagda i kallt
- vatten
- 3 dl vispgrädde
- 3.5 st apelsiner
Garnering:
apelsinskivor citronmeliss
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Värm saften och lös upp 4 av de blötlagda, urkramade gelatinbladen i den. Häll saften i en form. Ställ den kallt att stelna.
2
Skala apelsinerna och ta bort så mycket du kan av det vita. Skär apelsinklyftorna i små bitar.
3
Vispa grädden till skum. Blanda ner ris, apelsinbitar, socker, citronskal och mandel. Krama ur och smält gelatinet på svag värme och rör ner det i risblandningen.
4
Packa risblandningen i formen. Ställ den kallt ett par timmar, gärna över natten.
5
Stjälp upp apelsinriset på ett vackert fat och garnera med apelsinskivor och citronmeliss.