Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd

Fyllning:

250 g kesella
2 dl crème fraîche tomat och basilika
50 g parmesanost färskriven
80 g lufttorkad skinka finhackad
1 dl marinerade soltorkade tomater hackade
salt och peppar

Topping:

300 g philadelphiaost ev med örter

Dekoration:

500 g räkor oskalad vikt
100 g ruccolasallad
1 st lime skivad
färsk basilika
100 g physalis

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och låt dem ligga i en plastburk i kylen. Blanda fyllningen i en skål och smaka av med salt och peppar.

2
Kantskär brödskivorna och lägg en skiva på uppläggningsfatet. Bred 1/3 av fyllningen på den. Lägg en skiva bröd ovanpå. Upprepa med de resterande brödskivorna. Avsluta med bröd.

3
Bred Philadelphiaost runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda. Täck med plastfolie och låt tårtan stå i kylen till strax före serveringen.

4
Skölj och låt rucolasallaten rinna av på en handduk. Skär den i strimlor. Tryck fast strimlorna runt om och ovanpå tårtan. Arrangera räkorna på toppen. Dekorera med halva limeskivor och basilika. Frilägg physalisbären och lägg dem runt om på uppläggningsfatet.