Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 26×32 cm
  • julskinka ca 400 g i skivor
  • senap ca 1 msk fransk
  • 150 g champinjoner
  • 100 g ädelost

Pensling:

ägg uppvispat

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är för stora. Bred ett tunt lager senap över dem.

2
Ansa svampen och skiva den. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt den kallna.

3
Rulla ut smördegen och lägg skinkskivorna tätt i rad på den ena halvan av smördegen. Fördela svampen ovanpå.

4
Skär osten i skivor och lägg dem över. Vik över degen och vik in kanterna ordentligt. Lägg längden på bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.

5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.