Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg 26×32 cm
- julskinka ca 400 g i skivor
- senap ca 1 msk fransk
- 150 g champinjoner
- 100 g ädelost
Pensling:
ägg uppvispat
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela skivorna om de är för stora. Bred ett tunt lager senap över dem.
2
Ansa svampen och skiva den. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt den kallna.
3
Rulla ut smördegen och lägg skinkskivorna tätt i rad på den ena halvan av smördegen. Fördela svampen ovanpå.
4
Skär osten i skivor och lägg dem över. Vik över degen och vik in kanterna ordentligt. Lägg längden på bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
5
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.