Du behöver
- potatis t ex morötter, palsternacka, rotselleri
- 0.5 st vitlök
- 0.75 tsk salt
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1.5 msk olivolja
- 1 näve ruccola
Senapskräm:
1 dl minifracihe
0.5 tsk senap svensk
0.5 tsk fransk senap
0.5 tsk senap skånsk
1 msk hackad gräslök
salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skala och skär potatis och rotfrukter i lika stora klyftor. Halvera vitlöken med skalet på.
2
Lägg allt i en liten långpanna och strö över salt och ingefära. Ringla olivoljan över och rör om så att allt blir glansigt.
3
Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills de har fått lite färg och är mjuka. Tillsätt ruccolan.
4
Rör ut minifraichen med de olika senapssorterna. Rör ner gräslöken. Smaka av med salt och peppar.