Du behöver

  • potatis t ex morötter, palsternacka, rotselleri
  • 0.5 st vitlök
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 näve ruccola

Senapskräm:

1 dl minifracihe
0.5 tsk senap svensk
0.5 tsk fransk senap
0.5 tsk senap skånsk
1 msk hackad gräslök
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Skala och skär potatis och rotfrukter i lika stora klyftor. Halvera vitlöken med skalet på.

2
Lägg allt i en liten långpanna och strö över salt och ingefära. Ringla olivoljan över och rör om så att allt blir glansigt.

3
Baka rotfrukterna mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills de har fått lite färg och är mjuka. Tillsätt ruccolan.

4
Rör ut minifraichen med de olika senapssorterna. Rör ner gräslöken. Smaka av med salt och peppar.