Du behöver
- 5 st saltsillfilé urvattnade
- 2 st äpplen skalade och tärnade
- 2 st saltgurka tärnade
- 5 st potatis kokta och tärnade
- 1 st rödlök hackad
- 250 g rödbetor inlagda och tärnade
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 dl rödbetsspad
- 2 tsk strösocker
Sås:
3 dl gräddfil
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
Dekoration:
4 st ägg kokta
bladpersilja
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Låt sillen rinna av. Skär den i små tärningar.
2
Blanda sillen med äpple, saltgurka, potatis, rödlök och rödbetor i en skål. Smaka av med salt, peppar, rödbetsspad och strösocker.
3
Lägg salladen i en skål eller form, och pressa ihop den. Låt den stå kallt till serveringen.
4
Stjälp upp sillsalladen på ett uppläggningsfat och dekorera den med hackade äggvitor och äggulorna pressade genom en nätsil. Garnera med bladpersilja runt kanten.
5
Blanda samman såsen och servera den till salladen.