Du behöver

  • 5 st saltsillfilé urvattnade
  • 2 st äpplen skalade och tärnade
  • 2 st saltgurka tärnade
  • 5 st potatis kokta och tärnade
  • 1 st rödlök hackad
  • 250 g rödbetor inlagda och tärnade
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl rödbetsspad
  • 2 tsk strösocker

Sås:

3 dl gräddfil
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Dekoration:

4 st ägg kokta
bladpersilja

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Låt sillen rinna av. Skär den i små tärningar.

2
Blanda sillen med äpple, saltgurka, potatis, rödlök och rödbetor i en skål. Smaka av med salt, peppar, rödbetsspad och strösocker.

3
Lägg salladen i en skål eller form, och pressa ihop den. Låt den stå kallt till serveringen.

4
Stjälp upp sillsalladen på ett uppläggningsfat och dekorera den med hackade äggvitor och äggulorna pressade genom en nätsil. Garnera med bladpersilja runt kanten.

5
Blanda samman såsen och servera den till salladen.