Du behöver

  • 30 st musslor med skal, kokta

Gratinering:

1 msk smör
5 cm purjolök finhackad
0.25 g saffran
2 msk vetemjöl
3 dl fiskbuljong musselspad + av tärning
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymalen
2 msk gräslök fint skuren
2 dl gratängost riven

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela musselskalen och lägg delen med musslorna i gratängformar.

2
Fräs smör, purjolök och saffran i en kastrull. Strö över mjölet och späd med musselspad och fiskbuljong. Låt såsen koka 3 minuter.

3
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslöken och rör om.

4
Skeda såsen över musslorna och strö osten ovanpå. Gratinera högt upp i ugnen, ca 5 minuter. Servera med bröd och sallad.