Du behöver

  • 500 g karljohanssvamp rensade och skivade
  • 2 msk smör
  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 4 dl avorioris
  • 1.5 dl vin vitt fruktigt
  • 8 dl hönsbuljong kokande
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 50 g parmesanost nyriven

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs svampen i smör i en gryta. Tillsätt löken och riset och låt det fräsa med under omrörning.

2
Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med hönsbuljongen lite då och då och rör om. Koktiden är ca 18-20 minuter för riset, som ska vara mjukt med en liten kärna i mitten.

3
Smaka av med salt och peppar. Rör ner nästan all ost.

4
Strö över resten av osten vid serveringen.