Du behöver
- 2 st majskolvar
- 1 st rödbetor knippa färska små
- 25 g röda mangoldskott
Sås:
1 dl matyoghurt
25 g chèvre
2 msk valnötter hackade
0.5 krm salt
svartpeppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Tag bort bladhölje och trådar från majskolvarna. Skölj dem.
2
Koka upp vatten med salt, ca 1 tsk till 5 dl vatten. Lägg ner majskolvarna, som ska täckas av vattnet. Koka dem ca 10 minuter. Ta loss ett korn och pröva om det är lagom kokt. Kokas de för länge blir de hårda. Ta upp kolvarna och låt dem rinna av.
3
Borsta och ansa rödbetorna. Spara en bit av blasten och rotspetsarna. Lägg ner rödbetorna i kokande vatten. Låt dem koka cirka 10-15 minuter. Det beror på storleken hur länge de behöver koka.
4
Spola av rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalet.
5
Blanda samman matyoghurt med smulad chèvre och hackade valnötter. Smaksätt med salt och några tag på svartpepparkvarnen.
6
Servera med röda mangoldskott.