Du behöver
- 2 msk smör mjukt
- 2 msk ströbröd
- 300 g potatis kokt och pressad
- 2 msk smör
- 0.75 dl gräddmjölk
- 2 st äggulor
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar nymald
- 0.5 krm muskotnöt riven
- 2 st äggvitor
Ugn: 200º
Det här behövs till 4 cocotteformar, à 1 dl:
Gör så här
1
Smörj formarna rikligt med mjukt smör ända upp och över kanten. Bröa formarna med ströbröd.
2
Blanda potatisen med smör och gräddmjölk. Rör ner äggulorna. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
3
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i potatismoset.
4
Lägg moset i formarna. Släta till ytan med en kniv. Dra med ett finger runt toppkanten, så att inte sufflésmeten sitter fast i den.
5
Grädda suffléerna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera dem omedelbart till stekta kött- eller fiskrätter.