Du behöver

  • 2 msk smör mjukt
  • 2 msk ströbröd
  • 300 g potatis kokt och pressad
  • 2 msk smör
  • 0.75 dl gräddmjölk
  • 2 st äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm vitpeppar nymald
  • 0.5 krm muskotnöt riven
  • 2 st äggvitor

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 cocotteformar, à 1 dl:

Gör så här

1
Smörj formarna rikligt med mjukt smör ända upp och över kanten. Bröa formarna med ströbröd.

2
Blanda potatisen med smör och gräddmjölk. Rör ner äggulorna. Smaksätt med salt, peppar och muskot.

3
Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i potatismoset.

4
Lägg moset i formarna. Släta till ytan med en kniv. Dra med ett finger runt toppkanten, så att inte sufflésmeten sitter fast i den.

5
Grädda suffléerna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera dem omedelbart till stekta kött- eller fiskrätter.